xkuchtik.cz

 

KROCAN S DVOJÍ NÁDIVKOU.

 

INGREDIENCE: 1 krocan, 300g slaniny, 1 l mléka, 500g jedlých kaštanů, 1 l drůbežího vývaru, 1 svazek petrželky kudrnky, 150g másla, sůl, 1 citrón, 6 vajec, černý pepř mletý, 200g uvařeného uzeného masa, 500g mletého vepřového, 200g krocaních jater, 50g sardelek, muškátový květ, 300g strouhanky, bylinky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného krocana prosolíme, prsa prošpikujeme částí slaniny, vykroutíme krk a vyčistíme vole. Poté naplníme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 2-3 hodiny. Půl hodiny před dopečením alobal sundáme, přelijeme krocana studenou vodou a dopečeme.

Nádivka do volete: 10 minut povařené kaštany oloupeme a vaříme ve směsi vývaru a mléka. Poté rozemeleme, přidáme nakrájenou slaninu, máslo, žloutky, nasekanou petrželku, citrónovou kůru, sůl, pepř, a nakonec sníh. Nádivkou naplněné vole zašijeme.

Nádivka do krocana: Utřeme máslo se sardelkami a solí, přidáme vejce, nasekané uzené maso a syrová játra, mleté maso, citrónovou kůru, pepř, strouhanku a bylinky. Touto směsí naplníme vnitřek krocana. Podáváme s růžičkovou kapustou, baby karotkou, opečenými bramborami.

 


Vloženo:4. 8. 2002  
http://www.xkuchtik.cz