INGREDIENCE: Stehna a hřeb z 1 králíka, 100g slaniny, 3 větší cibule, 200 ml vývaru z masoxu, 1 lžíci hladké mouky, špetka soli, tymián.
POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě třetiny slaniny nakrájíme na rovnoměrné proužky, kterými pečlivě protkneme králičí maso. Osolíme, posypeme tymiánem a necháme přibližně 20 minut odležet na chladném místě. Zbylou třetinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme a rozřízneme na půlkolečka. Slaninu rozpustíme na pánvičce a zpěníme na ní cibuli. Do pekáčku dáme zpěněnou cibuli, vložíme králíka a pečeme v troubě doměkka. Při pečení maso přeléváme výpekem a předem připraveným vývarem z masoxu. Trochu vývaru si dáme stranou. Když je králík měkký, vyjmeme ho z pekáčku. Základ zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova, zalijeme zbylým vývarem a necháme povařit asi 20 minut. Šťávou přeléváme porce králíka Podáváme s čerstvým chlebem.