INGREDIENCE: 600g filé z mořského lososa (nebo jiný druh bílého filé), 3 lžíce citrónové šťávy, 1 konzervu sladké kukuřice, 4 středně velká rajčata, 2 středně velké cibule, 150 g sýra nivy, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 300 g hrášku, hrubě mletý pepř, .estragonové lístky na ozdobení.
POSTUP PŘÍPRAVY: Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na dost velké kostky. Pokapeme je citrónovou šťávou, zakryjeme a necháme krátce odležet. Propláchneme kukuřici a necháme ji okapat. Rajská jablíčka omyjeme, očistíme, přepůlíme a nakrájíme na špalíky. Sýr rozkrájíme na kostičky. Na 1 lžíci přeškvařeného másla podusíme 5 minut cibuli. Kousky ryby osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme zbylý tuk a filé za občasného obracení 10 minut opékáme. Hrášek a kukuřici přidáme k cibuli a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme rajská jablíčka, osolíme a opepříme. Smícháme dohromady zeleninu a kousky pečeného filé, dobře ochutíme, rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme kostičkami sýra a ozdobíme lístky estragonu.