INGREDIENCE: 250 g uzené krkovičky, 200 g uzeného jazyka, 100 g párků, 280 g rýže,
POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou krkovičku a jazyk uvaříme doměkka. Rýži vypereme v teplé vodě, krátce ji orestujeme na 1 lžíci tuku a pak zalijeme vodou v poměru na 1 díl rýže 1 1/2 dílu vody. Osolíme, přivedeme do varu, vložíme do trouby a 20 minut dusíme. Občas je nutné rýži promíchat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zpěníme ji na zbylém tuku, přidáme nakrájenou uvařenou krkovičku, jazyk a párky pokrájené na plátky. Vše dobře orestujeme a vmícháme do měkké dušené rýže. podle vlastního uvážení ochutíme pepřem a oreganem. Hotové rizoto dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou může být například zeleninový salát.