xkuchtik.cz

 

RAGÚ Z UZENÉHO KOLENA.

 

INGREDIENCE: 1 uzené šunkové koleno nebo uzenou šunku (asi 1 kg), 250 g brambor, sůl, bílý pepř, 1/8 l mléka, 1 kostku droždí, 1/2 lžičky cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 svazek petrželky, 2 žloutky, 1 kapustu, 1 středně velkou cibuli, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 300 ml vývaru z kostky, 1 kelímek šlehačky, 1 lžíci solamylu, 2 lžíce hořčice.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do 2 litrů vřící vody a asi 2 hodiny vaříme (použijeme-li šunku, vaření odpadá). Uvaříme oloupané brambory. Zahřejeme mléko a vmícháme do něj droždí, cukr a 100 g mouky a necháme 5 minut kynout. Brambory slijeme, rozmačkáme s posekanou petrželkou a se zbytkem mouky, žloutky, solí a pepřem zahněteme do těsta. Zakryjeme a necháme 20 minut kynout. Vytvoříme 8 bochánků, vložíme do vymaštěné formy a opět dáme kynout. Pečeme v předehřáté troubě (175 °C) 40 minut. Na tuku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nasekanou kapustu. Podlijeme vývarem a šlehačkou, přidáme na kostičky nakrájené maso. Ragú zahustíme solamylem a ochutíme hořčicí. Podáváme s pečenými bochánky.

 


Vloženo:1. 6. 2002  
http://www.xkuchtik.cz