INGREDIENCE: 1 kg středně velkých brambor, 2 stroužky česneku, 6 lžic oleje, sůl, bílý pepř, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 žlutou papriku, 100 g ovčího sýra, 1 svazek petrželky nebo pažitky, sladkou papriku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na podélné plátky nebo kostičky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Na velké pánvi zahřejeme olej a při mírné teplotě za občasného obracení na něm brambory přibližně 20 minut pečeme. Přitom je osolíme a opepříme. Mezitím dobře očistíme a opereme papriky a nakrájíme je na proužky. Přibližně 10 minut před dopečením brambor je k nim přidáme do pánve a pečeme potom dál společně. Rozdrobíme ovčí sýr. Petrželku nebo pažitku opereme a nasekáme. Hotové brambory ještě dochutíme a promícháme s rozdrobeným ovčím sýrem a petrželkou nebo pažitkou.