INGREDIENCE: 2 větší pórky, sůl, špetku pepře, 7 lžic oleje na smažení, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 800 g menších brambor, případně kmín.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme na talířek a našleháme. Do dalšího talířku dáme jemně prosetou strouhanku a do třetího hladkou mouku. Celé pórky spaříme ve vařící vodě, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a obalíme postupně v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané ještě s jemně nasekanou zelenou petrželkou. Na pánvi rozpálíme olej a obalené kousky pórků v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Oloupeme brambory a uvaříme je doměkka v osolené vodě, do které můžeme přidat také trochu celého kmínu. Slijeme je a podáváme k smaženému pórku v petrželkové strouhance.