INGREDIENCE: 350 g žampionů, 200 g mrkve, 1 svazek jarní cibule, 1 stroužek česneku,
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a mrkev oloupeme. Cibulku očistíme, zelenou nať neodstraňujeme. Mrkev, žampiony i cibuli pokrájíme. Oloupeme česnek a nasekáme. Rýži propereme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 20 minut. Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibulku se žampiony, mrkev a česnek, vše krátce osmahneme. Zeleninu zalijeme vínem, zaprášíme moukou a zamícháme. Přiklopíme a 10 minut dusíme. Přisypeme hrášek a nakonec ještě vmícháme kysanou smetanu. Vše ještě 3 minuty dusíme. Snítku petrželky odložíme stranou, zbytek omyjeme, otrháme lístky a jemně nasekáme. Přisypeme k zelenině, podle chuti osolíme a opepříme. Do rýže vmícháme máslo, naplníme věncovou formu a povaříme ve vodní lázní. Hotové vyklopíme na velký talíř, doprostřed dáme zeleninové ragú a ozdobíme lístky petrželky.