INGREDIENCE: 2 hrnky křenu očištěného a pokrájeného na 1,5 cm pruhy (cca 400 g v syrovém stavu) 3/4 hrnku bílého vinného octa, 1/2 hrnku očištěné najemno pokrájené čerstvé řepy, 1/3 hrnku cukru, 1/2 lžičky soli.
POSTUP PŘÍPRAVY: Použijeme mixér se strouhacím nástavcem a nastrouháme. Přesuneme křen do středně velké mísy. Do mixéru dáme nástavec s železným nožem, vrátíme křen do mixéru, přidáme zbylé tři ingredience a rozmixujeme vše na jemnou kaši (cca 5 minut). Směs osolte. Takto upravenou směs přendejte do sklenice a pevně uzavřete. V lednici Vám vydrží k použití cca 10 dnů, před použitím by měla být směs řádně vychlazená. Pikantní směs, která je výborná k podávání s hovězí pečení nebo ji můžete použít jako doplněk ke smažené rybě.