INGREDIENCE: 25 g černých čínských hub, 1 zelená paprika, po 100 g žampionů, řapíkového celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 pórky, 200 g čínského zelí, 180 g kukuřičných zrn (sterilovaných), 230 g bambusových výhonků (sterilovaných), 350 g sójových klíčků (sterilovaných), po 6 lžících oleje, sójové omáčky, mletého koriandru a mletého kmínu, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Houby necháme asi 15 min. nabobtnat ve vlažné vodě. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky, plátky, kolečka nebo na kostičky. Kukuřici, bambusové výhonky a sójové klíčky dáme okapat. Nabobtnalé houby propláchneme pod tekoucí vodou a pokrájíme. Rozehřejeme velkou pánev nebo čínský kotlík wok. Rozpálíme olej a opečeme papriky a mrkev. Postupně přidáme brokolici, čínské zelí, řapíkový celer, pórek, houby, kukuřici, bambusové výhonky a sójové klíčky a podusíme. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, koriandrem, kmínem a osolíme. Lze okořenit pálivou pastou sambal oelek nebo tabaskem. Nakonec posypeme praženými sezamovými semínky.