INGREDIENCE: 400 g kuřecích řízků, 50 g zázvoru, 2 stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 160 g rýže natural, 4 mrkve, 2 pórkové cibulky, 8 sušených švestek, 300 g sójových klíčků, 5 lžic oleje sambal oelek, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky, marinujeme 30 min. se strouhaným zázvorem a lisovanými stroužky česneku v sójové omáčce. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme, očistíme. Mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme, pórkové cibulky pokrájíme na kolečka. Švestky jemně posekáme. Sójové klíčky spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Olej rozehřejeme na velké pánvi. Nudličky masa vyjmeme z marinády a za stálého obracení je ze všech stran prudce opečeme. Přidáme všechny ostatní přísady, marinádu a uvařenou rýži a asi 2 min. podusíme. Okořeníme sambal oelekem, osolíme, opepříme a okamžitě podáváme.