xkuchtik.cz

 

POLSKÝ BIGOSZ.

 

INGREDIENCE: 1 kg kyselého zelí, 1 kg hlávkového zelí nakrájeného na nudličky, 1 kg vepřového nakrájeného na kostky, 10 dkg uzeného bůčku nakrájeného na kostky, 20 dkg salámu nakrájeného na kostky, 5 dkg sádla, 10 dkg cibule nakrájené nadrobno, sůl, paprika, bobkový list, majoránka, sušené švestky, ořechy, červené víno, všeho přiměřeně.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kyselé zelí propláchneme vodou, obě zelí vaříme každé zvlášť až změknou. Cibuli osmahnout, přidat osolené maso a podusit. Pak smícháme obě zelí, přidáme maso a vše ostatní. Vaříme až je vše měkké a chutě se spojí. V originále se praví, že při každém novém ohřívání je bigosz lepší, nejlepší je třetí den. Příloha: černý chléb.

 


Vloženo:25. 5. 2002  
http://www.xkuchtik.cz