xkuchtik.cz

 

POLSKÝ BORŠČ.

 

INGREDIENCE: 250 g vepřového nebo uzeného masa, 80 g mrkve, 60 g petržele, 60 g celeru, 200 g červené řepy, několik chlebových kůrek, česnek, 1 dl kysané smetany, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu očištěné červené řepy drobně pokrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3-4 dny kvasit. Maso vložíme do horké osolené vody a vaříme. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a zbývající červenou řepu, rozetřený česnek a vaříme až maso a zelenina změknou. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky a společně s procezeným kvasem je vložíme zpět do polévky. Krátce ji povaříme, dochutíme, sejmeme z ohně, vmícháme smetanu a podáváme.

 


Vloženo:20. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz