xkuchtik.cz

 

POLSKÉ DRŠKY (FLACZKI WOLOWE).

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg drštěk, 150 g kořenové zeleniny, 30 g hladké mouky, vývar, 70 g másla, muškátový oříšek, zázvor, majoránka, petrželka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné dršky zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, scedíme, zalijeme horkým vývarem, osolíme a uvaříme doměkka (nejlépe v papiňáku). Zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme kousek másla a podusíme doměkka v trošce vody. Měkké dršky nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru z drštěk, rozšleháme a povaříme. Do omáčky přidáme zeleninu, dršky, koření, sůl a povaříme. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

 


Vloženo:24. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz