INGREDEINCE: 4 plátky kuřecích prsíček, 2 nasekané chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalkového octa, 8 lžic sójové omáčky, 2 lžíce medu, 5 lžic oleje, 300 g rýže, sůl, 400 g brokolice, 1 svazek pórku, 1 červená paprika, 1 menší konzerva ananasu, 50 g arašídů, 175 ml vývaru (z kostky).
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje. Směsí potřeme maso. Rozpálíme gril. V osolené vodě uvaříme rýži. Brokolici, pórek a papriku očistíme a omyjeme. Brokolici rozdělíme na růžičky, pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Papriku pokrájíme na nudličky. Maso grilujeme asi 20 min. za stálého potírání marinádou, potom ho nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme zeleninu a za stálého míchání smažíme 5 min. Přidáme ananas, kousky ořechů a nakonec rýži. Přihřejeme vývar a dochutíme 5 lžícemi sójové omáčky. Podáváme s nudličkami masa.