INGREDIENCE: 250g poloh. mouky, 250g mouč. cukru, 6 vajec, 1 dl oleje, 1 dl teplé vody, 3 prášku do pečiva.
POSTUP PŘÍPRAVY:Všechny ingredience smícháme dohromady na hladkou hmotu. Plech s vyšším okrajem vyložíme alobalem i po stranách, nastrouháme vrstvu jablk, pocukrujeme a nalijeme připravené těsto. Upečeme v předehřáté troubě. Upečený moučník vyklopíme na vál tak, aby byl alobal nahoře a sundáme jej. Vychladlý jablkový povrch potřeme karamelovým krémem, sypeme strouhanou čokoládou nebo Grankem, může se ozdobit i šlehačkou.
Karamelový krém: 1 uzavřenou plechovku, slazeného mléka Salko vaříme asi hodinu ve vodě. Pak ji vytáhneme, otevřeme, necháme vychladnout a vyšleháme s 250g másla dohladka.