INGREDIENCE: 400g hl. mouky, 250g Hery, 2 vrchovaté lžíce cukru, 2 žloutky, podle potřeby studené vody, 1 prášek do pečiva, kůra z 1 citrónu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. Každý rozválíme „na nůž“ silně. Položíme na vymazaný plech, namažeme oříškovou nádivkou a druhou plackou přikryjeme. Ve vyhřáté troubě upečeme do růžova. Hned je potřeme polevou a zdobíme celými lískovými oříšky.
Nádivka: V kastrolu rozpustíme ve 12 lžících vody 120g krupicového cukru a 200g rozlámané čokolády na vaření. Za stálého míchání 5 min. povaříme. Pak vmícháme 140g mletých lískových oříšků a 60g vláčné strouhanky.
Poleva: V misce třeme šťávu z 1 citrónu s takovým množstvím mouč. cukru, co šťáva pojme. Třeme 10 min. do zhoustnutí