INGREDIENCE: Těsto: 250 g másla, 500 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Naplň: hořčice, 200 g sýra na strouhaní, 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 150 g sterilované zeleniny, 2 vejce, sůl, pepř, kapie a petrželka na ozdobu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále a upravíme do pekáčku. Dno několikrát propíchneme vidličkou, potřeme ho hořčicí a posypeme polovinou nastrouhaného sýra, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, urovnáme na kostičky nakrájený salám a okapanou rozsekanou sterilovanou nebo zmrazenou zeleninu. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a vmícháme do nich druhou polovinu sýra.Nalijeme na povrch a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Hotovou pizzu ozdobíme petrželkou a kapií.