xkuchtik.cz

 

HOUBOVÁ OMÁČKA PO ITALSKU.

 

INGREDIENCE: 250 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, březnovka, májovka, holubinky, hřib hnědý a plstnatý, muchomůrka růžovka, čirůvka zelánka), 50 g oleje, 20 g cibule, 5 g petrželky, 3 stroužky česneku, 7 dl bílého přírodního vína a 12 odpeckovaných oliv. 1 l světlého vývaru z hovězího masa, 250 g tvrdších rajčat, sůl, popř. trochu mletého pepře. NA JÍŠKU: 80 g másla a 70 g mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, jemné rozsekanou petrželku, krátce osmahneme, pak olej slijeme, osmažené houby podlijeme vínem a dusíme, až Šťáva z větší části vysmahne. Nyní si z másla a mouky připravíme zlatožlutou jíšku, postupně ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto upravené základní omáčky pak přidáme podušené houby, spařená, sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata, nadrobno pokrájené olivy a krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osolíme a okořeníme. Podáváme ji k přírodním řízkům upraveným z telecího, vepřového králičího i krůtího masa, k vařenému hovězímu masu apod.

 


Vloženo:25. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz