INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g slaniny, 1 cibule, 300g kořenové zeleniny,
POSTUP PŘÍPRAVY: maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Připravíme si kořenovou zeleninou krájenou na plátky a osmažíme ji do zlatova (strouhaná zelenina by se neorestovala - pustila by mnoho vody a neměla by potřebnou barvu). Přisypeme krájenou cibuli a ještě osmažíme spolu s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě pod poklicí do měkka (dle potřeby podléváme horkou vodou). Maso vyjmeme, vydušeninu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu dle hustoty, dochutíme solí, provaříme a necedíme. Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou. Příloha: krokety nebo knedlík.