xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÁ ROLÁDA JIHOČESKA.

 

INGREDIENCE: 800g vepřové kýty, olej, sůl, hořčice, ml. pepř, 20g másla, 1 lžíce hl. mouky.
Nádivka: 150g salámu, 2 vejce, olej, petrželka, 2 rajčata, 15g žampiónů, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce hrášku, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu rozřízneme v rovný plát a naklepeme. Potřeme jej tence hořčicí, osolíme, opeříme, poklademe kolečky salámu, spařenými, oloupanými a na hranolky nakrájenými rajčaty a nudličkami okurky. Žampióny nakrájíme na plátky, osmáhneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a umícháme řidší pomazánku. Vmícháme do ní hrášek, usekanou petrželku a přidáme ji na plát masa. Ten pevně stočíme v roládu, omotáme nití, vložíme na pekáč s olejem a opečeme po všech stranách. Posolíme i na povrchu, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Při pečení roládu obracíme, přeléváme vypečeno šťávou a podléváme vodou. Když je roláda téměř upečená, do šťávy vmícháme změklé máslo rozetřené s moukou a dopečeme. Ze stran pekáče seškrabujeme do šťávy výpečky, aby šťáva měla pěknou barvu a chuť. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo studenou.

 


Vloženo:8. 2. 2003  
http://www.xkuchtik.cz