xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ KOTLETY SE ZELENNOU.

 

INGREDIENCE: 4 kotlety, sůl, grilovaní koření, olej, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 1 menší jablko, 100g žampiónů, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety nakrojíme asi třikrát po obvodu a částečně od kosti, naklepeme , lehce osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet. Rajčata spaříme vařící vodou, necháme stát asi 10 vteřin, pak je z vody vyjmeme, oloupeme a nakrájíme kousky. Okurky a jablko nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zpěníme na oleji, přidáme žampióny nakrájené na plátky a osmáhneme. Přidáme rajčata, okurky a jablko, krátce podusíme, pak přidáme kečup, usekanou petrželku a směs dobře prohřejeme a osolíme. Kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, po změknutí přeložíme na talíře, pokapeme je vypečenou šťávou s tukem a obložíme horkou zeleninou. Hned podáváme. Příloha: brambory nebo rýže.

 


Vloženo:23. 4. 2003  
http://www.xkuchtik.cz