xkuchtik.cz

 

KRUPSKÉ KUŘE S BRAMBORÁČKY.

 

INGREDIENCE: 1 celé kuře, 150 g anglické slaniny, 100 g žampiónů, 125 ml smetany, brusinkový kompot, kuřecí vývar na podlití, olej, tymián, mletý pepř, sůl.
Bramboráčky: 400 g syrových brambor, 2 jablka, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, sůl, pepř, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampióny nakrájené na plátky a dusíme. Podlijeme smetanou a necháme projít varem.
Bramboráčky: Brambory a jablka nastrouháme, osolíme, vmícháme vejce, zaprášíme moukou a vypracujeme těsto. Tvoříme placičky, které smažíme na oleji.

 


Vloženo:29. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz