xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ KALAMÁRY.

 

INGREDIENCE: 1000 g kalamár, 6 paprik (zelená, červená, žlutá), 6 rajčat, 1 velká petržel s natí, Česnek, 3 druhy salátů, čerstvé bylinky: bazalka, majoránka, estragon, rozmarýn, tabasco, sůl, pepř, divoká rýže.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavy kalamár orestujeme na olivovém oleji, aby zkřehla a nakrájíme na drobné kousky. Nakrájené papriky a rajčata orestujeme na cibuli, přidáme česnek a tabasco, osolíme a směs smícháme s připravenými nakrájenými hlavami. Touto směsí naplníme tělo kalamár. Z čerstvých bylinek, česneku, nasekané petrželové natě a olivového oleje připravíme směs, kterou naplněné kalamáry potřeme, a necháme zapéct při 180°C 5-8 minut. Podáváme na hnízdě ze tří druhů salátů s divokou rýží.

 


Vloženo:8. 2. 2003  
http://www.xkuchtik.cz