xkuchtik.cz

 

KOLOŠVÁRSKÉ ZÉLÍ 2.

 

INGREDEINCE: 500 g brambor, rýže, 2 sáčky kysaného zelí, 4 klobásy, smetana, sůl, mletá paprika, rostlinný tuk (Hera), máslo, strouhanka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka.V osolené vodě uvaříme rýži. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakrájíme uzeninu. Tukem vymažeme zapékací misku, vysypeme ji strouhankou a vyskládáme vrstvu kysaného zelí, vrstvu uzeniny, rýže a brambor. Vrstvy ještě jednou zopakujeme. Smetanu promícháme s mletou paprikou a nalijeme na obsah misky. Nahoru přidáme plátky másla a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 3 hodiny.

 


Vloženo:16. 4. 2003  
http://www.xkuchtik.cz