INGREDIENCE: 2 mladé cibulky s natí, 1 malého řapíkatého celeru, 300g mražené směsi (hrášek, mrkev), 400g rybího filé, šťáva z 1 citrónu, 3 lžíce oleje, hl. mouka, 400g mraženého listového těsta, 1 žloutek,.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulky a celer nakrájíme nadrobno. Hrášek s mrkví vsypeme do vroucí vody, osolíme a 6 min. povaříme na mírném ohni. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme v sítu okapat a vychladnout. Filé necháme povolit a pak ho pokapeme citr. šťávou. Takto filé necháme asi 15 min. v chladničce odležet. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a všechnu zeleninu na ní za stálého míchání orestujeme. Filé osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opeříme. V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a filé zprudka opečeme, asi 4 min. Poté je vyjmeme na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný olej. Vál pomoučníme a rozválíme na něm listové těsto na plát o síle 3 mm. Z plátu krájíme 8 obdélníků, na které rozdělíme zeleninovou směs a kousky ryby. Těsto zabalíme do ruliček a po stranách je uzavřeme. Závitky přeneseme opatrně na plech pokrytý pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Závitky potřeme rozšlehaným žloutkem a vložíme je do trouby. Pečeme asi 15-17 min.
Omáčka: Zakysanou smetanu dáme do kastrolku a za stálého míchání ji zahříváme. Ochutíme ji koprem, solí, pepřem a kari (můžeme přidat také citr. šťávu). Teplou omáčku sejmeme z ohně. Upečené závitky podáváme v koprové omáčce.