INGREDIENCE: (rozpis na 25 kousků). 125g mandlí a arašídů, 120g kandovaného ovoce (meruňky a rozinky), 100g cukru krupice, 25g rostlinného tuku (1 lžíce), 125 ml šlehačky, 12 lžic hl. mouky, 200g čokolády na vaření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky nakrájíme na kousky. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na lupínky. V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle a arašídy, a kandované ovoce. Odstavíme a vmícháme mouku. Ještě z horké hmoty lžičkou vykrajujeme kopečky a klademe na vymaštěný a posypaný plech. Pečeme asi 5 min. v troubě předehřáté na 240°C. Necháme částečně vychladnut a nožem nebo škrabkou sejmeme z plechu. V připravené vodní lázni rozpustíme nasekanou čokoládu. Čokoládu můžeme podle potřeby ještě naředit tukem. Polevou potřeme spodní část upečených loretek a necháme odděleně ztuhnout.