INGREDIENCE: (rozpis na 40 kousků). 5 vajec, 300g cukru krupice, 150g hl. mouky, tuk a mouka na plech.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr vložíme do mísy a vyšleháme do pěny. Pak lehce vařečkou vmícháme mouku. Plech vymastíme tukem a vysypeme hl. moukou. Těsto poklademe lžičkou na plech a tvoříme placičky o průměru asi 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 min. pečené kousky vyndáme a ještě horké je na jedné straně zmáčkneme. Vytvoříme tak ouška. Musíme pracovat rychle, protože chladnoucí těsto už tvar neudrží. Na krém potřebujeme konzervu salka kterou vložíme do hrnce s vodou a 2 hodiny vaříme. Pak necháme mléko dobře vychladnout a vyšleháme s máslem. Okraje vychladlých oušek namáčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout. Nakonec naplníme krémem.