INGREDIENCE: (rozpis na 30 kousků). 500g hl. mouky, 100g tuku na pečení, 200g mouč. cukru, 3 lžíce medu, 4 lžíce mléka, 2 žloutky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme všechny suroviny na hladké vláčné těsto. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce a pak vyválíme na tenký plát, ze kterého vytvarujeme kolečka o průměru 8 cm. Vykrájené kousky natočíme na trubičky, které se používají na kremrole. Pečeme při 20°C asi 10 min. Ještě teplé trubičky sejmeme a necháme vychladnout.
Náplň: do mléka přidáme mleté lískové oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladit. Ochutíme ořechovým likérem a zahustíme piškotovými drobečky tak, abychom získali polotuhou konzistenci. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a trubičky do poloviny namáčíme. Nakonec trubičky naplníme oříškovou náplní.