Těch nádivek do bramborových taštiček může být víc: mletá uzenina s opraženou strouhankou, mleté ochucené maso předem opečené. Také mohou být připraveny na sladko plněné povidly nebo tvarohem s rozinkami a žloutkem. Sladké pak sypeme osmaženou strouhankou se sekanými ořechy, mastíme máslem a sypeme cukrem. Ale vraťme se k našemu recepTu. Na venkově po zabijačce zbývá jaternicový a jelítkový prejt. Většinou se zmrazuje a pak zapéká. Nabízíme další využití.
POSTUP PŘÍPRVY: Balíček bramborového těsta v prášku doplníme 2 lžícemi oleje, vejcem a vodou podle návodu. Dobře zpracujeme a těsto vyválíme na placku o síle asi 3 - 5 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Do středu dáme lžičku náplně, těsto přehneme, přitiskneme a vidličkou na okraji utěsníme a vlastně tím i ozdobíme. Taštičky vkládáme do dostatku osolené vroucí vody a asi 10 minut vaříme. Podáváme omaštěné sádlem a osmaženou cibulkou a kysaným zelím. Taštičky můžeme také smažit na sádle, nebo í potřené vejcem upéci v troubě.