xkuchtik.cz

 

HOPSA – NÁKYP.

 

POSTUP PŘÍPRVY: Do 1 l mléka dáme špetku soli a 2 drcené hřebíčky a přivedeme k varu. Vsypeme 250 g ovesných vloček a za míchání uvaříme hustou kaši. Stáhneme z ohně, vhodíme 1 vanilinový cukr, 3 lžíce spařených rozinek, 1 lžičky sušené mleté citrónové kůry, lžičku skořice zamícháme a necháme prochladnout. Do vlažné kaše vmícháme 3 žloutky a pevný sníh ze 3 bílků. Asi 1 kg jablek oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nasekáme. Do dobře vymaštěné Formy vysypané strouhankou dáme vrstvu kaše, na to vrstvu jablek posypaných skořicí a zase těsto a zase jablka se skořicí. Navrch těsto a posypeme 3 lžícemi sekaných ořechů. Poklademe vločkami ze 2 lžic másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Podáváme teplé i studené, můžeme přelít malinovým sirupem.

 


Vloženo:12. 5. 2003  
http://www.xkuchtik.cz