Tato úprava velice oblíbeného italského moučníku nepoužívá skvělé a drahé italské suroviny. Je to snad zdařilá, jednoduchá, ale i chutná napodobenina z našich přísad českých.
POSTUP PŘÍPRVY: Nejprve ušleháme 400 g jemného tvarohu se 100 ml hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Přidáme 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilinový cukr, popřípadě ještě 1 - 2 lžíce moučkového cukru. Čokoládu na vaření (150 - 200 g) rozlámeme a rozpustíme. Mírně prochladlou, ale tekutou smícháme s tvarohem. Můžeme podle chuti přidat lžíci sekaných mandlí nebo neslaných pistácií, 1 - 3 lžíce spařených sekaných rozinek. Dále budeme potřebovat 36 podlouhlých piškotů a asi 2 dl silné neslazené kávy doplněné 6 lžícemi rumu. Na tác uložíme vedle sebe 3 piškoty, velmi mírné pokapeme kávou s rumem, potřeme krémem a jako hraničku položíme přes další 3 piškoty a pokapeme a potřeme krémem. A přeložíme dalšími třemi kusy. Na 1 hraničku spotřebujeme 9 piškotů a uděláme 4 hraničky. Povrch potřeme práškovým kakaem a dáme vychladit. Můžeme podat jen tak, nebo doplníme šlehačkou, ovocem apod.