xkuchtik.cz

 

BAČOVSKÉ BRAMBORY.

 

POSTUP PŘÍPRVY: Takže jak vaří bača "své" brambory? Osm větších brambor uvaříme téměř do měkka a oloupeme. Příčně na (výšku) rozpůlíme, vydlabeme a opatrně ze všech stran opečeme na 2 lžících oleje a 2 lžících krájené slaniny. Vydlabanou dřeň rozmačkáme, přidáme 150 g brynzy, 1 vejce, 1 menší drobně nakrájenou klobásu a po bačovsku okořeníme - špetkou sladké a špetkou pálivé papriky, trochou kmínu a lžící čerstvého nebo sušeného sekaného libečku, opatrně osolíme. Opečené brambory naplníme, dáme do zapékací misky, přelijeme slaninou se sádlem zbylém po opékání. Každý brambor zakryjeme malým tenkým plátkem slaniny a dáme zapéci. Nenutíme vás popíjet žinčici, může to být i pivo. A co k tomu? Asi nic jiného než nějaký salát z čerstvé zeleniny.

 


Vloženo:20. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz