xkuchtik.cz

 

KUŘE PANÍ NADLESNÍ.

 

Je to kuře s nádivkou, trochu jako bažant. Tak ho asi upravovala paní nadlesní, když na myslivně chyběli bažanti.

POSTUP PŘÍPRVY: Jedno větší kuře protkneme na stehnech a prsou špalíčky ze slaniny, zbytek z 80 g nakrájíme a dáme pod kuře. To osolíme a potřeme směsí z 1 lžičky kari a 1 lžičky grilovacího koření.

Připravíme nádivku: Nakrájíme 2 rohlíky, svlažíme . 1 dl bílého vína, přelijeme 1 - 2 rozšlehanými vejci, osolíme, přidáme špetku kari a hrstku předem namočených nasekaných sušených hub, 2 lžíce sekané petrželky a lžíci rozpuštěného másla. Promícháme a asi 20 minut necháme stát. Je-li nádivka řídká, přidáme strouhanku. Pak naplníme - kuře ve volátku a břišní dutině, uzavřeme a dáme na pekáček na slaninu. Okořeníme 8 jalovčinkami, 2 bobkovými listy, 6 bobulkami celého pepře a 6 bobulkami nového koření. Posypeme větší špetkou tymiánu a drcené rozmarýny. Podlijeme vodou nebo 1 dl bílého vína a dáme péci - zprvu pod poklicí. Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Když měkké kuře odklopíme, pokapeme je lžící másla a necháme zčervenat. Vyjmeme celá koření. Porce podáváme se šťouchanými brambory nebo rýží.

 


Vloženo:13. 4. 2003  
http://www.xkuchtik.cz