xkuchtik.cz

 

SALÁT Z PEČENÉ CUKETY.

 

Salát připravujeme nejraději z mladých cuket. Prospívají nám - jsou energeticky chudé, vyplavují z těla soli, příznivě ovlivňují činnost srdce, ledvin, trávicího ústrojí. Jsou vhodné pro diabetiky, obézní, revmatiky, žlučníkáře, při zácpách, dně atd. Mohou se jíst i syrově.

POSTUP PŘÍPRVY: Asi 500g mladých cuket nakrájíme na kostičky a plátky. Mladé neloupeme. Opečeme je krátce na 2 lžících oleje spolu s pálivou papričkou. Tu pak odstraníme. K opečeným cuketám přidáme 1 cibuli drobně nakrájenou a také proužky ze 2 červených paprik, dlouho neopékáme. Necháme vychladnout. Mezitím připravíme marinádu: Lžičku cukru smícháme se lžící octa, lžící sójové omáčky, špetičkou glutamanu, 1 lžičky pálivé papriky. Marinádou přelijeme zeleninu, promícháme
a dáme vychladit. Před podáváním posypeme jemně krájenou mladou cibulovou nati nebo pažitkou. Podáváme k minutkám, čínským pokrmům. Salát můžeme doplnit vařenými vejci, nebo i šunkou a pak to může být i lehká večeře.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz