Několikrát za rok si můžeme dovolit předložit rodině nadívaný bůček. Zvlášť tehdy, je-li libovější, zbavený co nejvíce tuku, a vylehčí-li ho zelená nádivka s bylinkami.
POSTUP PŘÍPRVY: Asi do 1 - 1,5 kg libového bůčku vyřízneme kapsu a osolíme ho. Připravíme si nádivku. Asi 4 rohlíky nakrájené na kostičky svlažíme sklenkou mléka. Rozšleháme 4 vejce a promícháme s rohlíky, osolíme. A pokračujeme - nasekáme misku mladých dobře opraných kopřiv, stejně tak šálek petrželové nati. Smícháme s rohlíky a vejci. Ochutíme 3 lžícemi čerstvé dobromysli (oregána), přiostříme 2 lžícemi saturejky. A to není vše - vmícháme 1 šálku pažitky, lžíci sekané bazalky. Bylinky by měly být čerstvé - alespoň kopřivy, pažitka, petrželka. Ostatní lze nouzově nahradit sušenými, ale to není to pravé. A ještě přidáme lžičku kari. Pro chuť i vůni zamícháme 50 -100 g na kostičky nakrájeného šunkového salámu. Bůček naplníme, uzavřeme, svrchu posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou, přiklopíme, dáme péci. Když je maso měkké, odklopíme a necháme zčervenat. Podáváme nejlépe s brambory, salátem, studený s chlebem.