xkuchtik.cz

 

ROŽNĚNÉ KLOBÁSY VE SLANINĚ A SÝRU.

 

POSTUP PŘÍPRVY: Klobásy (4 - 8) - podle velikosti a chuti strávníků - posypeme pálivou paprikou (nebo i sladkou). Každou obalíme plátkem sýra, na to široký plátek anglické slaniny, nebo dva. Podle potřeby spíchneme párátkem. A pak už jen do červena rožníme ze všech stran. Hotové klobásy doplníme pečivem nebo chlebem, nebo i topinkami nasucho opečenými. Hodí se k tomu pikantní paprikový a rajčatový salát. Chutná i hořčice doplněná drobné sekanou paprikou, cibulí, sterilovanou okurkou. Jindy servírujeme bylinkovou hořčici doplněnou čerstvými jemně krájenými bylinkami: estragonem, petrželkou, cibulkou, saturejkou, pažitkou, bazalkou. Hořčice se dá ochutit také drobnými kostičkami jablek a strouhaným křenem, nebo řeřichou. Grilované obalené klobásy jsou chutnější než samotné bez obalu, že?

 


Vloženo:3. 5. 2003  
http://www.xkuchtik.cz