xkuchtik.cz

 

KVĚTÁK ZAPEČENÝ V SÝROVOŽAMPIONOVÉ ŠALŠI.

 

POSTUP PŘÍPRVY: Velký květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Dáme okapat a růžičky rozložíme do máslem vymaštěného pekáčku.
Připravíme šalši. Vlastně omáčku. Dvě lžíce másla rozehřejeme, opečeme drobně krájenou cibuli, 2 - 4 plátky žampionů nebo jiných hub a kousek nakrájené červené papriky. Zasypeme 2 lžícemi mouky, zasmahneme na světlou jíšku, osolíme, okořeníme bílým pepřem, špetkou strouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky anýzu. Zalijeme 1 dl vody, prošleháme, přilijeme 1 dl husté zakysané smetany, přidáme i lžíci petrželky. Vzniklou "šalší" květák přelijeme, posypeme 2 - 4 lžícemi strouhaného sýra a zapečeme. Chutnají k tomu opečené plátky brambor nebo americké brambory.

 


Vloženo:6. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz