POSTUP PŘÍPRVY: Nejprve tedy tu nádivku: 300 g mletého masa smícháme s drobnými kostičkami (5 mm) nakrájenými z dvou oloupaných syrových brambor, přidáme sekanou cibuli, petrželku (4 lžíce), 2 stroužky česneku, osolíme. Vmícháme lžičku mleté papriky, lžičku provensálského koření, lžičku čerstvého oregana a bazalky (nebo po špetce sušeného), 2 lžíce sekaných ořechů, vejce, popřípadě trochu strouhanky. Papriky podélně rozkrojíme napůl, zbavíme semen a vláken a naplníme nádivkou. Uložíme na máslem nebo sádlem bohatě vytřený pekáč. Mezi papriky dáme kroužky z 1 cibule, plátky ze 3 stroužků česneku, 3 rajčat a malé cukety. Osolíme. Papriky po zapečení lehce posypeme lžící strouhaného sýra a troškou sladké nebo pálivé papriky. Upečeme do zlatova. Pečené plněné papriky podáváme přelité vypečenou šťávou a spolupečenou zeleninou, nejlépe s brambory