INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 200 g klobásy, 80 g slaniny, 200 g kysaného, zelí 100 ml smetany, 80 g cibule, 60 g tuku, 100 ml vývaru, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari koření, pažitka, 500 g brambor, 100 g másla, kmín, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeného natvrdo a klobásou. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, mírně osmahneme, přidáme papriku a kari koření, orestujeme, vrátíme opečené maso, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, ve šťávě rozmícháme smetanu s moukou a podle potřeby přidáme vývar. Vše krátce povaříme. Oloupané brambory uvaříme doměkka se solí a kmínem. Pak je rozmačkáme s máslem a majoránkou. Před podáváním nahradíme nit pažitkou.