xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ CANNELLONI.

 

INGREDIENCE: 500g oloupaných rajčat v konzervě, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 100 ml sladké metany, ml. pepř, sůl, 200g sýru mozzarella, 200g šunky v celku, 2 lžíce sušené bazalky, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 3 vejce, 16 cannelloni – polotovar, 2 lžíce másla, 40g nastrouhaného sýra, na ozdobu větvičky oregána.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata vyjmeme nálevu a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 190°C. Olivový olej rozehřejeme v kastrolu a rajčata na něm krátce orestujeme. Potom je zalijeme vínem, smetanou a šťávou z rajčat, důkladně promícháme a 2 min. podusíme.směs osolíme, opepříme a necháme částečně vychladnout. Mozzarellu slijeme od nálevu a necháme dobře okapat. Potom ji nakrájíme na malé kousky. Šunku nastrouháme na nudličky, promícháme s mozzarellou, bazalkou
a petrželkou. Ke směsi rozklepneme vejce a dobře rozmícháme. Cannelloni naplníme šunkovou hmotou, poskládáme je do máslem vmazané zapékací misky, zalijeme rajčatovým bešamelem, vložíme do trouby a zapékáme asi 30 min. Potom cannelloni posypeme sýrem a ještě asi 5 min. necháme v troubě zapéci. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme oreganem.

 


Vloženo:27. 6. 2003  
http://www.xkuchtik.cz