INGREDIENCE: 5 vajec, 55g cukru krupice, 40g hl. mouky, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na vysypání plechu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy rozklepneme vejce a asi 5 mi. Šleháme. Přidáme cukr a opět chvíli šleháme. Pak postupně vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Řidší těsto rozetřeme na plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme si 7 min. Po vyndání plát necháme na plechu vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Ve 1 l mléka rozpustíme pudinkové prášky. Zbytek mléka přivedeme k varu. Rozdělané pudinky nalijeme do vřelého mléka a za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 3 min. dohusta, ke konci zamícháme cukr. Do ještě vlahého pudinku zašleháme změklý tuk. Připravený krém poté uložíme na chvíli do chladu. Piškotový plát opatrně oddělíme od plechu, ale nesundáváme. Větší část krému rozetřeme po celém korpusu, oloupané banány rozkrájíme na menší kousky, položíme na krém a plát opatrně stočíme. Zbylý krémem potřeme roládu a posypeme ji čokoládovým zdobením. Uložíme ji v chladnu k zatuhnutí.