INGREDIENCE: 5 vajec, špetka soli, 150g cukru krupice, 12g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hlubší menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Z vajec oddělíme bílky, přidáme k nim sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny a do pěny zamícháme prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh. Hmotu rozprostřeme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 12-15 min. Krém si připravíme vyšleháním žloutků s cukrem nad párou, asi 20 min. Do vychladlé pěny zatřeme změklé máslo a proseté kakao. Krémem potřeme vychladlý piškot a dáme do chladna. Mezitím si připravíme polevu. Menší kastrolek dáme do vodní lázně, do něho vložíme tuk a necháme rozpustit. Pak do něj nalámeme čokoládu, prosijeme kakao a vymícháme hladkou polevu (nesmí se vařit, jen rozpustit). Piškot s krémem poklademe hustě banány nakrájených na kolečka. Povrch moučníku přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Při krájení řezů namáčíme nůž do teplé vody aby se poleva nelámala.