xkuchtik.cz

 

RÝŽOVÁ OMELETA.

 

INGREDIENCE: 120g dlouhozrnné rýže, sůl, 220g šunky v celku, svazek petrželky, 8 vajec, ml. bílý pepř, ml. sl. Paprika, 4 lžíce oleje.
Na ozdobu: hrst lístků salátu, 4 cherry rajčata.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, důkladně propláchneme, zalijeme 220 ml vody, osolíme a necháme na mírném ohni vařit od bodu varu 20 min. Poté rýži odtavíme z ohně a necháme 10 min. pod pokličkou dojít. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme, vmícháme šunku, rýži a petrželku. Směs osolíme a ochutíme pepřem a paprikou. V pánvi rozehřejeme olej, nabereme rýžovou směs a rozprostřeme ji na pánev ve vrstvě asi 1 cm. Na mírném ohni necháme částečně zatuhnou, asi 4 min., potom omeletu opatrně otočíme a pečeme po druhé straně asi 8 min., omeletu můžeme zakrýt poklicí. Stejným způsobem připravíme i druhou omeletu. Polníček omyjeme a osušíme.Omelety překrojíme na povrchu. Servírujeme je na talířích spolu s polníčkem a překrojenými cherry rajčaty. Vhodným doplňkem jsou různé druhy omáček

 


Vloženo:2. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz