xkuchtik.cz

 

ROŠTĚNKY NA ŽAMPIONECH.

 

INGREDIENCE:4 plátky roštěnky zhruba po 100-150 g, 60 tuku (kdo může, použije sádlo), 2 střední cibule, 40 g rajčatového protlaku, 60-120 g anglické slaniny (či podobné maso), 100-150 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 40 g hladké mouky, 1 dl červeného vína, drcený pepř, sůl, voda, 1 kostka masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájené na plátky odblaníme, naklepáme, okraje asi na 3 místech nařízneme (aby se roštěnky při opékání nekroutily) a po obou stranách osolíme a opepříme. Takto připravené roštěnky (plátky) z obou stran prudce opečeme na hodně rozehřátém tuku a dáme do papiňáku.Na tuku od opékání masa osmažíme slaninu nakrájenou na menší kostky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a společně osmažíme do změknutí cibule. Potom přidáme rajčatový protlak, zasypeme moukou a vše spolu ještě chvíli podusíme. Poté rozředíme horkou vodou, krátce za míchání povaříme a přelijeme na maso v papiňáku. V papiňáku dolijeme vodu na potřebné množství, dáme masox, přivedeme do varu, nasadíme papiňákovou poklici a necháme dělat podle zvyklostí (asi 40 minut). Měkké plátky vyjmeme, omáčku přecedíme na maso, přilijeme víno, přidáme zvlášť osmažené houby, ještě chvíli povařme a podle potřeby dosolíme. Příloha: rýže, houskový i bramborový knedlík, různě připravené brambory, zeleninové i ovocné saláty, na ozdobu zelená petrželka.

 


Vloženo:25. 10. 1999  
http://www.xkuchtik.cz