xkuchtik.cz

 

NADÍVANÝ BŮČEK 2.

 

INGREDIENCE: 750g libovějšího vepřového bůčku, 2 rohlíky, 3 - 4 lžíce mléka, 3 vejce, 150 g paprikového salámu nebo klobásek, sádlo nebo olej, 2 cibule, plnotučná hořčice, 3 – 4 stroužky česneku,kmín, majoránka, petrželová nať, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vepřovém bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Cibuli a salám nakrájíme také na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém sádle. Orestujeme, přidáme 3 celá vejce, lehce zamícháme a odstavíme. Přidáme utřený česnek, majoránku, petrželovou nať, vše osolíme a opepříme. Řádně promícháme. Tuto směs po vychladnutí smícháme s navlhčenými rohlíky a případně zahustíme strouhankou. Směsí naplníme kapsu, kterou pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 90 minut.

 


Vloženo:20. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz