INGREDIENCE: 600g bílých částí pórku, 40g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30g másla, 50g strouhaného sýra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen velmi lehce osmahneme, zředíme mlékem, osolíme a dobře povaříme. Do husté, trochu prochladlé omáčky vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka. Omáčku nalijeme na pórek, posypeme strouhaným sýrem, poklademe lupínky másla a zapékáme pod grilem nebo v dobře předehřáté troubě,
až se sýr roztaví a zezlátne. Podáváme s vařenými brambory a se salátem.