xkuchtik.cz

 

SLANÝ ŠTRÚDL.

 

INGREDIENCE: Na 2 štrúdly potřebujeme: 250g salámu, 7 vajec, 2 balíčky sýra, listové těsto, tuk, polohrubou mouku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nasypeme na vál polohrubou mouku a rozválíme těsto. Tuk necháme rozpustit. Šest vajec vyklopíme do hrnce, ve kterém je rozpuštěný tuk. Mícháme a jakmile jsou vejce hotová, necháme vychladnout. Mezitím vezmeme první těsto, naskládáme na něj salám, na něj vejce. Vejce osmahlá ne tuku necháme vychladnout a na první štrúdl vložíme na salám 1/2 obsahu hrnce. Na vejce naskládáme sýr a potom zabalíme běžným způsobem. Stejně postupujeme při přípravě druhého štrúdlu. Na konec položíme oba štrúdly na plech a polijeme vejcem. Pečeme na 150°C, až je těsto křupavé. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme podávat.

 


Vloženo:13. 2. 2003  
http://www.xkuchtik.cz