INGREDIENCE: 500g makarónů nebo makaronetek, 250g tuňáka v oleji, 1 dl olivového oleje, 50g vypeckovaných černých oliv, 50g oliv plněných ančovičkami, 2 papriky v octě, 1 křehká snítka celerové natě, 3 vejce natvrdo, 2 rajčata, 1/2 lžičky dobromysli, sůl a pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny dáme vařit do velkého množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena, scedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vhodíme do hluboké mísy a ochutíme ji olejem, dobromysli a několika špetkami čerstvě umletého pepře. Přidáme olivy, celer, pokrájený na kolečka, papriku, pokrájenou na nudličky, a nakonec tuňáka, rozdělaného na kousky. Dobře promícháme. Vložíme do salátové mísy, ozdobíme jednotlivými dílky vejce natvrdo a kolečky rajčat a okořeníme několika špetkami soli a pepře a několika kapkami oleje. Podáváme vychlazené.