INGREDIENCE: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 nasekané stroužky česneku, 500g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat, 100 ml suchého bílého vína, 100 ml vody, 700g mořské ryby (postačí hejk), 1 svazku nasekané čerstvé petržele, 2 lžíce nasekaných fenyklových lístků (nemusí být), šťáva z 1 citronu, čerstvě mletý černý pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut v něm smažte cibuli a česnek. Míchejte. Přidejte rajčata, víno a vodu a vařte 8-10 minut, dokud rajčata nezměknou. Nevařte je déle: rychlé povaření zachovává jejich svěží chuť a více vitaminu C. Přidejte rybu, přiveďte znovu k varu a vařte na středním plameni asi 5 minut, dokud není měkká. Dejte pozor, abyste ji nerozvařili. Sejměte z ohně, vmíchejte petržel, fenykl a citr. šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.